loader image
Menü Bezárás
Slider

Vereség a nagy cirkuszban Heréd LC -Andornaktálya Marshall SE 1-2

A mérkőzésre való felkészülésünk jól sikerült, a heti edzésmunkáját a csapatnak ismét csak dicsérni tudom. Szükség is volt a koncentrációra, az évek óta élmezőnybe tartozó andornaktályai Marsall jött vendégségbe hozzánk, ráadásul tudtuk, hogy amelyik csapat nyer, az a második helyen zárja a fordulót, rangadóra készültünk!

A mérkőzés első tíz perce után kiderült, hogy az ellenfél a stabil védekezését helyezte előtérbe, az általam tapasztalt nyílt támadó futball a részükről nem volt érzékelhető. Mivel a stabilitásunkra mi is nagy hangsúlyt fektettünk, tapogatózó méregetéssel kezdődött a mérkőzés. Érezhetően egygólos, döntetlen körüli mérkőzés következik, a nagy meleg is ezt erősítette. Amelyik csapat előnyre tud szert tenni, nagy lépést tesz a győzelem felé. 

A 13. percben egy szögletrúgásunk után Holtner Attila révén meg is jött ez az előnyünk. Remek kezdés! A csapatot stabilnak éreztem a gólunk után is, a kapunk felé vezető utat sikerült lezárni az ellenfél elől. Ebben az időben a támadásainkban vagy az utolsó passzok nem sikerültek, vagy időnként talán indokolatlanul el is szórtuk a megszerzett labdáinkat, illetve az ellenfél határozott védői  is hatékonyak voltak.  A mi oldalunkról talán úgy éreztük, hogy ,,túlságosan is határozottak voltak időnként”. Ennek a levét Fótos Laci és Ivony Attila többször megitta. Mint utóbb kiderült Laci meg is sérült az egyik ilyen szituban, meghatározó játékosunkat le  kellett cserélni később…

A játékvezetőtől talán ezekben a szituációkban nagyobb erélyességet vártunk volna, de alapvetően jól vezette a mérkőzést. Ez idáig…

Ami ezután történt az  méltatlan volt ehhez a mérkőzéshez és nagyon fel vagyok háborodva! 

Hétről hétre tiszteletre biztatom a játékvezetőkkel szemben csapatomat, amely továbbra is így lesz. Nem akarom a fiatal játékvezetőt sem lehúzni, mert a mérkőzés első szakasza alapján tehetséges játékvezetőről beszélünk. Sajnos ezúttal a mi munkánk iránti tisztelet elmaradt az ő részéről… A 37. percben egy vitatható tizenegyessel, majd félidő előtt a 44. percben egy ordító hibával nyúlt bele a mérkőzésbe, mely lehetőségeket az ellenfél ki is használt. A mérkőzés további részében is több ítélettel sújtva minket vezette a mérkőzést.

A mérkőzés menete megváltozott, a nagy melegben nekünk kellett az eredmény után mennünk az amúgy is nehéz mérkőzésen.

Önsajnálatra nem volt időnk , rendezni kellett szünetben a sorainkat. Arra biztattam csapatomat, hogy az eredmény nyomába kell erednünk, ezért nem a játékvezetővel, hanem a játékkal kell foglalkoznunk, de nem szabad kinyílnunk, mert rutinos ellenfelünk ezt kihasználhatja!

Csapatom a második félidőben becsülettel tette a dolgát, amiért dicséret illeti. Pontrúgásokkal tudtunk veszélyeztetni többnyire a nagyon rutinosan védekező ellenfelünk ellen. De egy Ivony kilépés, egy Jencsik lövés és egy Ivony szabadrúgás alkalmával (a felső sarokból tolta ki az ellenfél kapusa a mérkőzés hajrájában) is közel jártunk  a gólhoz.

Az igazsághoz tartozik, hogy ekkor már néhány andornaktályai ellenakció is végződhetett volna számunkra rosszabbul, de Ritz és Herpai által ezeket kezeltük.

Összefoglalásképpen: Végezetül gratulálnunk kellett a stabil és jó képességű  ellenfelünknek. Igazi rangadót játszottunk velük, amely nem nélkülözte a kemény belépőket (jobbulást kívánok mindkét csapat lecserélt sérültjének), a jó játékot, a taktikai csatát és a küzdelmet sem. A véleményem az, hogy ilyen játékvezetői hibákat nem lehet elkövetni egy ilyen rangadón. Gyakorlatilag 1-0-s vezetésünk után egy 11-es góllal és egy ordító hibával a játékvezető megváltoztatta a játék menetét, amit a nagyon rutinos ellenfelünk kihasznált. Utolsó pillanatig küzdöttünk, amiért dicséret illeti a csapatot, de sajnos nem sikerült visszajönni a mérkőzésbe.

Készülünk a sikeres hevesi vendégjátékunkra.

Molnár Zoltán, edző

HEOL SPORT:

 

A megyei I. osztály 3. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén:
HERÉD–MARSHALL-ASE 1–2 (1–2)
Heréd, Markó Ferenc Sporttelep, 120 néző. V.: Nagy Péter (Pádár Sz., Forgó Zs.).
HERÉD: Ritzl B. – Zsámboki Á., Tóth M., Erdei V., Szabó B., Herpai G., Ivony A., Holtner A., Tari Sz., Jencsik Sz., Fóto L. Edző: Molnár Zoltán.
ANDORNAKTÁLYA: Bollók G. – Gál M., Danó Zs., Nagy J., Madarassy Á., Sárosi G., Nagy L., Esztergomi Á., Szabó L., Bárdos B., Kollár B. Edző: Szabó László.
GÓL: Holtner A., ill., Sárosi (11-esből), Danó Zs.
JÓK: Herpai, Ritzl, Tari, Erdei, Szabó, ill. az egész vendégcsapat.

MOLNÁR ZOLTÁN: – Ilyen játékvezetői hibákat nem lehet elkövetni egy rangadón. Gyakorlatilag 1–0-ás vezetésünk után egy 11-es góllal és egy ordító hibával a játékvezető megváltoztatta a játék menetét, amit a nagyon rutinos ellenfelünk kihasznált. Utolsó pillanatig küzdöttünk, amiért dicséret illeti a csapatot, de sajnos nem sikerült visszajönni a mérkőzésbe.
SZABÓ LÁSZLÓ: – Nagyon jó csapat otthonában a helyzeteinkből sikerült kettőt értékesíteni, amivel a magunk javára fordítottuk az eredményt.

A szurkoló válaszol - Tóth Imre

Ön számtalan mérkőzésen volt játékvezető, így azt hiszem nem is kérdezhetnénk most jobbtól: Hogy tetszett Önnek a mai mérkőzés?
T.I.: Hát igen, én még Puhl Sanyival kezdhettem ezt a hivatást, és Palotai Karcsit is ismerhettem. Hozzáteszem ezért tudom, a bírónak sincs mindig könnyű dolga. Én például szakállas voltam így, legalább hozzá tudtam szokni, hogy mindig ugyanazzal a kifejezéssel illet a lelátó döntésemmel épp egyet nem értő része 🙂 

Ez a mérkőzés azonban a játékvezetői döntések egyszerű szubjektív egyet nem értésétől tovább mutatott. Megmondom őszintén, a feleségem mondta is, hogy ne jöjjek, rossz érzése volt, és valóban, elég feszülten indulok haza. A másik csapat is nagyon felkészült volt, azonos képességű csapatok mérték össze erejüket. Az X lett volna reális, és bírói hiba nélkül a végső eredmény.

Hogyan értékeli ezeket a döntéseket?
Már az elején látszódott, hogy ki fog csúszni a játékvezető kezéből a mérkőzés. Háromszor úgy felrúgták a védőnket, amiért lapot kellett adni mert veszélyes játéknak minősült. A bíró le sem fújta. Én a 11-est, mellyel egyenlítettek jogosnak véltem. De aztán ahogy a második gólt hozó, kapunk előtti szabadrúgásnál a játékvezető intéssel odahívta a játékosunk, a sorfalunk felé indult, e közben az ellenfél résen volt és berúgta… az nagyon szomorú pontja volt ennek a mérkőzésnek. Ez után már a bíró is úgy összezavarodott, piros lapot adott és vont vissza, a játékosokat pedig tegezni kezdte. Ilyet nem szabadna csinálni.

Mi volt az ami kimozdította Önt pont most, és kihozta ide közénk?
T.I.: Én alapvetően szoktam járni a herédi mérkőzésekre, így Hatvanba származott herédiként is. Erről a mérkőzésről a Nyitrai Edináéktól tudtam, de itt helyben kaptam egy mérkőzésnaptárt, így már jobban be tudok kapcsolódni ebbe a szezonba is. Egy U19-es mérkőzésen már voltam, ahol épp Edina Dávidjának irányító játékán voltam elámulva! Biztosan helye lesz a felnőtt csapatban is, és hamarosan neki is szurkolhatunk vasárnaponként!

  •  
  •  
Posted in Labdarúgás

hasonló bejegyzések

Skip to content