loader image
Menü Bezárás
Slider

Felnőtt csapatunk új edzőjével, Molnár Zoltánnal beszélgettünk

Köszöntöm csapatunk edzőjét, Molnár Zoltánt! Elárulnád cikkünk kedves olvasóinak, mi szél hozott Téged? Hogyan talált Rád a herédi futball? Mondanál néhány szót, milyen focimúlttal érkeztél Hozzánk, illetve milyen ember Molnár Zoltán?

Molnár Zoltán a céltudatos munkában, a teljesítményben hisz. Szeret alkotni, nagy dolgokat célul tűzni és elérni azokat. Játékos pályafutásom első fontos momentuma az volt, hogy már tizennégy évesen Nógrád megye első osztályában lejátszottam Nézsán az első felnőtt bajnokimat, aztán a közép-magyar serdülő válogatott csapatkapitánya lettem, majd a Vácban és a Honvédban játszottam utánpótlás szinten. Rövid, a Honvéd első csapatánál töltött időszak után Soroksáron, Szigetszentmiklóson és Vecsésen fociztam, többnyire az NB II-ben, de játszottam éveket Ausztriában, és futsal magyar bajnok is voltam az akkoriban meghatározó Rubeola Csömör csapatával.

Az elnökkel, Bóna Andrással évekkel ezelőtt sodort össze az élet, egy átigazolás kapcsán, akkor a Pestszentimre vezetőedzője voltam, azóta tartott a jó kapcsolat, az élet úgy rendezte, hogy idén februártól közös célokért küzdjünk.

Tavaly október óta nem vállaltam csapatot, amióta a Gázgyártól eljöttem, de amikor András lehívott egy beszélgetésre a focipályára, miután  Imre elköszönt a csapattól, nagyon szimpatikus benyomásom volt. Nem hízelgés ha azt mondom, hogy András személye, a körülmények, a csapat emberi oldala és képessége miatt nem vitás, hogy remek döntést hoztam. Ráadásul  családi szálak is kötnek a környékhez, még ha ugye én már hosszú ideje Budapesten is élek.

Edzői pályafutásom  tizenhárom évvel ezelőtt kezdődött – amikor az NB II-es Vecsésben fociztam Pisont Istvánnál – az akkori U13-as csapatnál kaptam először lehetőséget az edzősködésre. A sérülések elkezdték nehezíteni a futballomat, így egyre intenzívebben helyeztem a fókuszt az edzői pálya felé. Utánpótlás csapatok, futsal felnőtt csapat után jött a lehetőség Urbán Flórián mellett pályaedzőként a Vecsés felnőttben. Meghatározó volt edzői pályámban ez az időszak. A Flóri mellett töltött időszak magas szintre emelte a látókörömet az edzői szakmában. Ezután Pestszentimrére kerültem, ahol előbb az utánpótlás felépítését vezettem, majd 2015 októberétől  a felnőttcsapatot vettem át és vezettem fel a 12. helyről a Budapest első osztályába, megnyerve csapatommal a bajnokságot. A Pestszentimre, majd az ASR Gázgyár csapatánál azóta a Budapest első osztályban irányítottam csapataimat, azt gondolom sikeresen. Fiatal edzőnek számítok még mindig a magam negyven évével, ennek ellenére 6-7 éve felnőtt csapatoknál dolgozok illetve irányítok.

És miért vállaltad el ezt a feladatot? Mi ebben a kihívás számodra?

Mindig, minden körülmények között az előre lépésben gondolkodom, legyen ez a magánéletem, vagy a futball. Nem szeretem a középszerűséget.  Stabil élcsapattá, mondhatom dobogós csapattá kívánom formálni a herédi első csapatot!

Hogy tetszik itt nálunk, a falu, a sporttelep? Mennyiben különleges ez eddigi tapasztalataidhoz képest?

Nagyon különleges, amit Heréden tapasztaltam. A Sporttelep fantasztikus, az utánpótlás, a fociélet hihetetlen kuriózum. Ha valaki én tudom, hogy az elmúlt években mennyi odaadás és munka kellett ehhez az eredményhez. Látom, hogy a faluban szeretik a futballt és az emberek barátsággal fogadtak. Ez a tapasztalatom. Ez az egész presztízs, amit a herédi csapat képvisel az egész falu érdeme.

Mik az első tapasztalataid a csapatról? Hogyan értékelnéd a ”hozott anyagot”?

Ugye február végén kerültem a csapathoz, azóta a leállás kivételével végig dolgoztuk ezt az időszakot. A csapatban nagyon nagy értékek vannak. Remekül is állnak a munkához. Az eddigi legjobb eredmény 7. helyezés volt a csapatnak a megye 1.-ben. Mint mondtam korábban, az a cél, hogy ezt tovább javítsuk. Megérdemlik a fiúk, mint ahogyan a herédi emberek is, hogy élcsapat legyünk.

Mi az amin már az első benyomások alapján változtatásokat eszközöltél, illetve milyen továbbiakat tervezel? Mik az erősségeink, gyengeségeink, és mi a stratégiád? Kérlek értékeld szakmailag jelenlegi helyzetünk!

Az erősségeinknek szeretném látni az egységes csapatmunkát, és a klasszisaink kiegyensúlyozott teljesítményét. Taktikailag felkészült, pozitív szemléletű, egységes csapatot szeretném, hogy lássanak a herédi szurkolók a mérkőzéseinken.

A vasárnapi, helyben tartott Lőrinci szomszédvár elleni mérkőzéssel megindul a 2020/2021-es megyei első osztályú bajnokságunk. Milyen célokat fogalmaztál meg erre a szezonra, milyen eredményekkel lennél egy év múlva elégedett?

Elégedett akkor lennék, ha egy év múlva arról beszélgetnénk, hogy a fentebb említett célokat sikerült elérni. Az én dolgom az, hogy minden mérkőzésen a sikerre készítsem fel a csapatot, a csapat dolga pedig az, hogy minden mérkőzésen a maximumot igyekezzen kihozni magából. Tudjuk, hogy minden mérkőzésen ez nem fog sikerülni, de a szurkolóknak látniuk kell a fejlődést!

A jövő alapja mindig a jövő nemzedék, nincs ez másként a herédi focival sem. Nagy reményünk van a fiatalokban, körülbelül 60 kis srác (és még jó néhány lány) sportol nálunk edzéseken hétről hétre. Erre ilyen kis, falusi klubként nagyon büszkék vagyunk. Bár itt a felnőtt csapat edzése a feladatod, már biztosan vannak tapasztalataid a herédi utánpótlás nevelésről. Hogyan látod, lesz miből építkezni?

Fentebb már említettem, a herédi emberek nagyon büszkék lehetnek a pályájukra, a utánpótlásukra, a focista lányaikra is. Amerre járok Heves megyében, vagy a régióban megvan a presztízse Herédnek. Nagyon ügyes fiatalok vannak az utánpótlás csapatokban, amit eddig tapasztaltam, nyilván nekik azt üzenem, hogy legyenek kitartóak, szorgalmasak és mindig legyenek céljaik! A herédi futballnak a jövője biztosított lehet ebben az esetben! A jelenlegi keretünkben is több értékes herédi fiú van, akikről példát tudnak venni, Szegedi Tomira, Juhász Viktorra vagy éppen Tóth Danira gondolok. 

  •  
  •  
Posted in Labdarúgás

hasonló bejegyzések

Skip to content