loader image
Menü Bezárás
Slider

Egri védőkön át a megye első helyére
Heréd LC - Eger SE II 3:0

Napfényes időben, szépszámú közönség előtt az Eger második csapatának a legyőzésére készültünk, hiszen tudtuk, hogy a tabella élére állunk, amennyiben a három pontot begyűjtjük. Bő kerettel, remek heti edzés munkával a hátunk mögött vártuk a fiatal egri csapatot.

A mérkőzés elejétől látszott ellenfelünk stratégiája: jól szervezett védekezésből, kontrák után eljutni a kapunk elé. Észnél kellett lenni, támadásainkat úgy építeni fel, hogy közben megmaradjon a hátsó stabilitásunk is.

Az első félidő ebben az attitűdben zajlott, függetlenül, hogy volt néhány eladott labdánk, vagy pontatlan utolsó passzunk, elégedett voltam a csapat hozzáállásával és a támadásaink építésével, és az ellenfelünk kontráinak a kezelésével. Végül 1-0-al fordultunk, egy Tari Szabi Fótos összjáték után, utóbbi fejezte be góllal az akciónkat a 28. percben. Több alkalommal is növelhettük volna előnyünket, Ivony Attila, Fótos Laci és Tari Szabi előtt is akadtak nagy gólszerzési lehetőségeink, amelyek azonban kimaradtak az első félidőben. Andrejev Illésnek nem emlékszem karakteres védésére, így elmondhattuk, hogy a terveink szerint alakult a mérkőzés első félideje.

A második félidő elején sikerült egy kapu előtti kavarodásból Ivony Attilának betalálnia, minden könnyebbnek látszott ezután. A játék képe talán annyiban változott, hogy az Eger többet foglakozott a támadásaikkal, azonban lehetőségeikre igen, helyzeteikre nem nagyon emlékszem a második félidőben sem. A kapussal szemben álltunk több alkalommal is, melyek még kimaradtak (Szabó Berti, Tari Szabi, Fótos Laci), de Fótos Laci újabb találata lezárta végleg a mérkőzést a 79. percben. A tartalékok is jól szálltak be a mérkőzésbe, így az első felnőtt mérkőzésén pályára lépő, 16 éves Tóth Olivér is, aki Tóth Dani öccse, nagyon tehetséges herédi fiatal, aki néhány hete került fel a felnőtt kerethez. Örülök a bemutatkozásának. Sok sikert neki az első csapatban!

Összefoglalásképpen úgy gondolom: Jól szervezett egri csapat nehezítette a dolgunkat. A három gól mellett több ziccerünk is kimaradt és a játék képe is azt mondatja velem, magabiztos, megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatomnak a három pont begyűjtéséhez! Készülünk a jövőheti sikeres vendég játékunkra.

a bajnokság állása a mérkőzés után

A szurkoló válaszol - Kovács Sándor (Rákóczi Út)

Hogy tetszett a mérkőzés?
K.S.: Tetszett! Mindkét csapat jó volt, az ellenfél is jobban játszott, mint a helyezése mutatja! 3:0 a részünkről jó eredmény, de hozzá kell tenni rengeteg kihagyott ziccerünk volt, szinte ezekről szólt a mérkőzés. Akár 6-0 is lehetett volna. Jól játszottak a fiúk! És hozzá kell tenni, a bíró is jól tette a dolgát, nemigen volt rá panasz, fogta a meccset.

És hova számítod a csapatunk a bajnokságban?
K.S.: Ha jól tudom ezzel a mérkőzéssel az első helyre kerültünk, mert úgy hallottam Gyöngyös pedig döntetlent játszott! Én mindenképpen dobogós helyre számítok.

Egy kis nosztalgia. Mióta jársz mérkőzésekre?
K.S.: “Csak” cirka 30 éve 🙂 Fociztam is régen, eljártam idegenbe. De remélem, néhány év és az unokának szurkolhatok! 🙂 

  •  
  •  
Posted in Labdarúgás

hasonló bejegyzések

Skip to content