loader image
Menü Bezárás
Slider

Idegenben jó az X! Maklári SE - Heréd LC 1-1

A múlt heti győzelem után azzal a szándékkal érkeztünk a Maklár otthonába, hogy további három ponttal gazdagodjunk! A heti edzések jó hangulatban zajlottak, ami érthető volt, de alapvetően nem éreztem a jelét könnyelműségnek. Tudtuk, hogy egészen más mérkőzés fog következni, más feladatokat kell megoldani a győzelem érdekében, mint a Lőrinci ellen.

A mérkőzés úgy is kezdődött, ahogyan arra számítottunk, fiatalos, agilis hazai csapat állt bele a mérkőzésbe, sajnos láthatóan nem ízlett ez nekünk az első percekben, mégis stabilnak éreztem a csapatot, mind az ellenfél akcióinak kezelésében, mind abban, ahogy a csapat kereste a megoldást az ellenfél védelme mögé kerüléssel kapcsolatban, ismerve a támadó sorunkat ezt általában sikerrel is teszik.

A 20. percben az egyik szögletünk után Holtner Attila feje elől az ellenfél védője elütötte a labdát, szinte röplabdás mozdulattal. Tizenegyes! A labda mögé Ivony Attila állt, aki sajnos nem tudta értékesíteni a büntetőt,  a kapusuk védett. A játék ezután ugyanabban a kerékvágásban zajlott, mint ezelőtt.

Jól kontrollált ellenfél próbálkozások, a támadásainkban pedig megoldáskeresés az ellenfél kapuja felé a támadóink részéről és a pontrúgásainkból. A félidő végéhez közeledve  a 43. percben Tóth Máté  szabálytalansága után az ellenfél 23 méterről végezhetett el szabadrúgást, mely a sorfalunk felett középerősen a kapunkban landolt. Hazai vezetéssel mentünk szünetre.

A második félidő, nem is kezdődhetett volna számunkra jobban, a 47. percben egy szögletünk után Tari Szabi volt eredményes. Ezután nagy erőket mozgósítottunk és elmondható, hogy a csapat jó játékot produkált időnként, de sajnos vagy egy utolsó passzok nem sikerült, vagy az ellenfél hatástalanította próbálkozásainkat, néhány Fótos kilépésnél, Jencsik lövésnél, Tari Szabi megindulásnál és a pontrúgásainknál.

Összességében elmondhatjuk, hogy egy minden labdáért megharcoló hazai csapatnak ajándékoztunk egy véleményem szerint kezelhető szabadrúgásgólt, amellyel megszerezte a vezetést és amelyre még tudtunk reagálni, sőt a második félidőben tényleges szándékkal futballozott a csapat, de sajnos a győzelmet már nem tudtuk megszerezni. A 0:0 nál kihagyott tizenegyesünkkel és az első félidei  visszafogottabb játékunkkal is megnehezítettük a saját dolgunkat, így egy pont lett a vége.

Üdv.,

Molnár Zoltán, edző

MAKLÁR–HERÉD 1–1 (1–0)
Maklár, Adler Sándor Spt., 80 néző. V.: Mencsik László (Török, Derda D.).
MAKLÁR: Kecskeméti – Noszek, Kovács I. Z., Kiss S. (Jenei, 63.), Besenyei R., Jónási, Hegedűs N., Baji P., Kovács II. Z. (Szabó V., 76.), Utasi, Vaszilkó. Edző: Szabó András.
HERÉD: Ritzl – Ivony Ö. (Oláh N., 60.), Zsámboki, Tóth M., Erdei, Szabó B., Herpai, Ivony A., Holtner (Jencsik, 46.), Tari Sz., Fótos. Edző: Molnár Zoltán.
GÓL: Kovács I. Z. (42.), ill. Tari Sz. (47.)
JÓK: Besenyei R., Baji P., Noszek, Utasi, ill. Herpai, Erdei, Tari Z.
SZABÓ ANDRÁS: – Az első félidő a miénk volt, a második a vendégcsapaté, úgy érzem, igazságos eredmény született. A végére elfogytunk.
MOLNÁR ZOLTÁN: – Gratulálok a makláriak hősies küzdéséhez! Sajnos 0–0-s állásnál 11-est hibáztunk, ha az bemegy, talán másképp alakul a mérkőzés. Mi a múlt heti győzelem után azt gondoltuk, hogy magától is megy majd minden. Az első félidőt átaludtuk, a szünet után visszakapaszkodtunk, meg is voltak a helyzeteink, de csak a döntelen eredmény jött össze.

  •  
  •  
Posted in Labdarúgás

hasonló bejegyzések

Skip to content