loader image
Menü Bezárás
Slider

Futballünnep Heréden Heréd LC - Lőrinci VSC 3-2 (3-0)

Szép számú közönség előtt, remek futball időben lett rendezve a mérkőzés a tavalyi bajnok ellen. Éreztem a játékosokon, hogy koncentráltan, motiváltan indultak bele a mérkőzésbe. Ennek eredményeképpen már a 10. percben Fótos Laci révén megszereztük a vezetést, egy remek helyzetfelismerés és megoldás által az ellenfél kapuja előtt. Különben is a mérkőzés első percétől stabilitás és szervezettség volt jellemző ránk. Nem találtak rést a védekezésünkön, mi ellenben minőségi kontrákat vezettünk több alkalommal is, melyek eredménye az lett, hogy már a 35. percben 3:0 volt a javunkra. Előbb Fótos Laci és Szabó Berti sakk- mattig játszotta ki az ellenfél védelmét, majd egy remek Ivony labdával ment kapuig Fótos Laci, amit ahogyan kell, be is fejezett. Emlékeim szerint az első félidő Lőrinci helyzet nélkül fejeződött be, ellenben mi még néhány alkalommal, az előnyünk növelésétől sem álltunk távol.

A második játékrész első tíz percében is kézben tartottuk a mérkőzést, a mi akaratunk szerint zajlott a játék. Lőrinci építette az akcióit, de a szervezett védekezésünket csak a legritkább esetben tudta feltörni, azt is részsikerrel egy-egy szöglet, vagy pontrúgás formájában. Aztán az 55. perc tájékán éreztem némi holtpontot csapatomon. A következő negyed óra a Lőrinci csapatáé volt. Az 58. és a 64. percben be is találtak, mely nem ígért jót a számunkra a mérkőzés hátralévő részében. A csapat azonban küzdésben és rutinban is nagyot alkotott ezután és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a második félidőben Ivony Attila kétszer, a sérülésből visszatérő, csapatunkban bemutatkozó Jencsik Szilárd pedig egyszer igencsak közel volt a negyedik gólunkhoz.

A mérkőzés vége felé egy páros kiállítás is történt (tőlünk Szegedi Tomit állították ki), ez is a mérkőzés krónikájához tartozik, de ez a túlfűtöttség számlájára írható.

Összefoglalásképpen elmondható, hogy teljesen megérdemelten győztük le a tavalyi bajnokot, szervezett egységes játékunkkal, klasszisaink remek teljesítményével. Remek mérkőzést láthatott a közönség, mely az első félidőben eldőlt és melyet 15-20 perc kivételével végig kézben tartottunk, akár a negyedik gólunk megszerzésével le is zárhattunk volna előbb. Az esküvőjéről visszatérő Fótos Laci nyerőembernek bizonyult a maga két góljával és egy gólpasszával. Ezúton is sok boldogságot kívánok neki és a kedvesének a csapat nevében is.

Összefoglalásképpen elmondható, hogy teljesen megérdemelten győztük le a tavalyi bajnokot,

Nagyon elégedett voltam a csapat teljesítményével. A Maklár elleni mérkőzésen hasonló hozzáállást és folytatást várom.

Molnár Zoltán, edző

HEOL SPORT:

HERÉD–LŐRINCI 3–2 (3–0)
Heréd, Markó Ferenc Sporttelep, 200 néző. V.: Rozsnaki Gábor (Lucián J., Májer K.).
HERÉD: Ritzl B. – Szegedi T., Tóth M., Szabó B., Herpai G., Ivony A., Holtner A. (Jencsik Sz., 73.), Tari Sz., Fótos L. (Tóth D., 95.), Ivony Ö. (Oláh N., 78.), Juhász V. Edző: Molnár Zoltán.
LŐRINCI: Gedei K. – Szilágyi Á., Nyerges K. (Kerek N., 37.), Héder N., Székesi Á., Uj P. (Palaticzky Á., 37.), Ágói Z., Sulcz M. (Tari J., 37.), Oláh Á., Gulyka Zs., Tóth P. (Zöldi D., 46.). Edző: Bódis Barna.
GÓL: Fótos L. (10., 35.), Szabó B. (22.), ill. Ágói Z. (58.), Kerek N. (64.).
KIÁLLÍTVA: Szegedi T. (87.), ill. Ágói Z. (87.).
JÓK: mindenki, ill. senki.
MOLNÁR ZOLTÁN: – Gratulálok a csapatnak. Amikor kellett fociztunk, amikor kellett küzdöttünk. Az első félidei tökéletes játékunk után az ellenfél erejét minősíti, hogy vissza tudott jönni a mérkőzésbe, de azt gondolom, megérdemelten győztük le a tavalyi bajnokot. Sok sikert a Lőrincinek!
BÓDIS BARNA: – Augusztus 20-a alkalmával több mint húsz percet állt a játék. Ennek ellenére az első félidőben nagyon rossz felfogással játszottunk, túl nagy előnyt ajándékoztunk a hazaiaknak.

A szurkoló válaszol - Keresztes Katalin

Hogy tetszett a mai mérkőzés?
K.K.: Nagyszerű mérkőzést láthattunk, az idényt nem is lehetett volna szebben indítani! Bár bevallom őszintén, félig haza, félig otthonról érkeztem. Lőrincihez és Herédhez egyaránt kötődöm, így én csupán egy jó mérkőzésért szurkoltam! És nyertem 🙂

Milyen gyakran jársz meccsekre?
K.K.: Én igazi focirajongó vagyok! Életem egyik legnagyobb élménye volt például élőben látni a Real Madrid játékát, és a Juventus rajongók táborát is erősítem. Bevallom őszintén, Magyar Válogatott mérkőzést is többet láttam élőben, mint herédi vagy lőrinci meccsed, de innentől úgy érzem ez meg fog változni 🙂 Nagyon jól éreztem magam, különös élmény volt visszatérni, tekintve hogy a pálya mellett, itt nőttem fel 🙂

Mi volt az ami kimozdított Téged pont most, és kihozott ide közénk?
K.K.: Azért tudni, kell, hogy én amennyire tehettem eddig is figyelemmel kísértem a herédi csapat sorsát az interneten, vagy akár a kert végéből kémlelve egy-egy meccset! Most is az internetről értesültem az ígéretes mérkőzésről, illetve egy-egy baráti társaság is motivált!

Köszönjük szépen! Egy-két meglátás esetleg még a mérkőzésről?
K.K.: Heréd az első félidőt fantasztikusan játszotta végig, ehhez nem fér kétség! Szegedi Tomi és a 18-as fiú (Fótos L. – a szerk.) játékát emelném ki. A passzok jók voltak, jól játszották meg a középpályát. A második félidőben kissé beszorult a herédi csapat és idegessé vált a játék… de bizony a Lőrinciek érdeme is, hogy 3-0-ból így fel tudtak állni a második félidőre, és szépíteni az eredményen!

KÉPGALÉRIA Csapatkapitányunk kisfiának kezdőrúgása az első videón látható. Köszönjük a segítséget Szabika! 🙂

  •  
  •  
Posted in Labdarúgás

hasonló bejegyzések

Skip to content