loader image
Menü Bezárás
Slider

Heréd LC - Energia SC Gyöngyös 2:3

Rangadóra készültünk ismét. A forduló eredményeit ismerve, tudtuk, ha nyerünk a bajnokságban eddig még veretlen Energia Gyöngyös ellen, akár az élre is kerülhetünk. Ez igaz volt az ellenfelünkre is, tehát volt tétje a mérkőzésnek.

Az első percekben látható volt, hogy egy jól felkészített, labdabiztos csapat az ellenfelünk, mely a stabil védekezést és az abból történő ellenakciókat helyezte előtérbe. Jól fejlődtek fel a szélső játékosaik, elsősorban a jobb oldalon. Az egyik ilyen akciójuk a 6. percben góllal végződött, egy jobb oldali beadásra érkezett támadójuk az elmélázó védőink gyűrűjében, mely tovább segítette stratégiájukat. Csapatomat türelemre intettem, hiszen az első félidő elején voltunk, messze volt még a mérkőzés vége. Sajnos ez a türelem nem valósult meg, több alkalommal is indokolatlan labdavesztésbe hajszoltuk magunkat, melyek alkalmával az ellenfél több veszélyes ellenakcióval válaszolt. Az egyik ilyen szituációt ki is használták, a 20. percben a rendezetlen védelmünkben találtak lyukat. 0-2.

Összességében elmondható, hogy az első félidőben az ellenfél akarata érvényesült a pályán. Korán vezetést szereztek, melyre mi kapkodással és rengeteg labdavesztéssel válaszoltunk. Ezt mentségként a túlzott akarat számlájára írom, azonban ezzel segítettük ellenfelünk stratégiáját. A hibáinkra vártak, melyeket sajnos mi el is követtünk, így a góljaikon kívül is volt néhány veszélyes ellenakciójuk.

Összességében elmondható, hogy az első félidőben az ellenfél akarata érvényesült a pályán.

Meg kell jegyeznem, nagy tisztelettel a játékvezető urak teljesítményével kapcsolatban, hogy az egész mérkőzést remekül összefogták és vezették. De értetlenül állok, állunk az olyan jelenségek előtt, hogy az ellenfél kapuja felé tartó labdánkat kézzel hárító ellenfél esetében, nagyvonalú továbbot intés, vagy egy másik esetben egy lefújt fault, mely egyértelműen a 16-oson belül történik (nem centiméterekről volt szó), ki van hozva a 16-oson kívülre. Miért??? Az ilyen kiegyensúlyozott mérkőzéseken az ilyen ítéleteknek jelentősége van! Minden mérkőzésünkről videófelvétel készül. Mikor visszanézem, megdöbbenek amit látok és nehéz magamban tartani… Nem várjuk, hogy nekünk fújjanak a játékvezetők véletlenül sem, de a 16-oson belül történt, megadott fault az a szabályok szerint 11-es…

Meg kell jegyeznem, hogy az első félidő nem ezen múlt, az ellenfelünk megérdemelten vezetett, a mérkőzés végkifejletében azonban lehet jelentősége.

A félidőben szerkezet váltással és a fejek rendbe tételével kellett foglalkoznunk. Tetemes hátrány ledolgozására készültünk. Tudtuk, hogy több kell és más kell, mint amit az első félidőben teljesítettünk. Hittem a csapatomban, hittem, hogy fel tudunk zárkózni.

Hittem a csapatomban, hittem, hogy fel tudunk zárkózni.

Gyakorlatilag nem is lehet panaszom a csapat hozzáállására. Igyekeztünk az ellenfél védelme mögé kerülni, pontrúgásokkal veszélyeztetni, átlőni, felíveléssel, beadásokkal próbálkozni. Csapatom úgy érzem mindent megtett az eredmény érdekében. Ehhez kellett a védelmünk stabilitása az ellenfél ellenakcióinak kezelésében, kellett hogy talán az ellenfél ellenakcióinak a hatékonysága is visszaessen a második félidőre, több lett a pontatlanság a játékukban. Sajnos egy hibánkat kihasználva, mégis növelni tudták az előnyüket a 67. percben, amellyel még nehezebbnek tűnt a mérkőzésbe való visszatérés. A 71. percben azonban egy remek beadás után jött Ivony A. kitűnő fejese, majd a 80. percben az ellenfél kapusát támadó Tóth Dani szerezte meg szerencsésen a második gólunkat. A hátralévő 10 percben is volt lehetőségünk, akár Erdei Viktor két visszafejelt labdájára, melyekről lemaradtunk vagy például Fótos Laci átlövésére gondolok, de sajnos nem sikerült az egyenlítésünk.

Összességében elmondhatjuk, hogy az első félidei játékukkal ellenfelünk olyan előnyt szerzett, amit a második félidőben nem tudtunk korrigálni. Dicséret illeti a csapatomat az utolsó percekig tartó küzdésért, de végül gratulálnunk kellett a nagyon szervezetten futballozó ellenfelünknek a rangadó megnyeréséért. Gratulálunk nekik az első helyre kerülésért, mi pedig készülünk a javításra a Füzesabony ellen idegenben.

A szurkoló válaszol - Szegedi Tamás

Tomi, lap miatt most csak nézőként lehettél együtt a csapattal. Milyen érzés volt ezt a meccset megélni így, a nézőtérről?
Sz.T.: Igen, sajnos az utóbbi mérkőzéseken nem játszhattam, de a következő, Füzesabony elleni meccsen végre pályára léphetek. Nagyon várom már, mert így, egy ilyen feszült, hajtós mérkőzést, főleg a végét borzasztó volt kívülről megélni. Legszívesebben beszaladtam volna, hogy csatlakozzak a küzdelemhez!

És mi a véleményed a mérkőzésről?
Sz.T.: Sajnos az elején eléggé nehezen ébredtünk, a gyöngyösi csapat pedig ezt két góllal kihasználva, kiegyensúlyozott és aktív, jó játékkal indított. A második félidőben viszont véleményem szerint nagyon jól, szívet-lelket beletéve játszottunk. Volt szerencsém részletesen látni, sajnos az utolsó góluk valóban egy kézzel történő levétel után született, aminek a játékvezető háttal állt. Viszont a partjelző ezt látta, és értetlenül állok az előtt, miért nem jelezte!

A második félidő teljesítménye után megérdemeltük volna az X-et, benne volt a mérkőzésben. Gyönyörű vége lett volna a meccsnek, hiszen egy remek csapat ellen játszottunk, mely így végül az első helyre is került a tabellán. Mégis azt hiszem, aki kilátogatott nem csalódott, hiszen egy feszített, izgalmas, jó mérkőzést láthattunk! Hajrá Heréd!

a bajnokság állása a mérkőzés után

  •  
  •  
Posted in Labdarúgás

hasonló bejegyzések

Skip to content