loader image
Menü Bezárás
Slider

válaszolunk az ellenünk feltett Facebook-kommentekre!

Bóna András klubelnök válaszai az öltözővel kapcsolatos facebookos kommentekre a herédi sportklub nevében

 Kedves Herédiek!

A falu ügyeiben történő facebookos információáramlás a aranykorát éli. Sajnos a sportöltözővel kapcsolatban is heves indulatok, illetve rengeteg tévinformáció jelent meg. Ebben biztosan mi is hibásak vagyunk, hiszen nem sikerült a lakosokat, Önöket megfelelően tájékoztatnunk erről a fontos mérföldkőről. A sportnak pedig Önökért, és remélem pár fejlesztés után már elmondhatom, hogy Önökkel együtt van értelme!

Én a helyi sportklub működéséért, fejlődéséért, a helyi sportéletért felelek. Nem láthattak Facebookon kommentelni, melyet ma sem bánok, mert nem az a feladatom. Azonban a rengeteg megjelent téves információ arra késztet, hogy ezekkel a facebookozás helyett itt és weboldalunkon válaszolva lehetőségeimhez mérten megpróbáljam pótolni a részünkről hiányos tájékoztatást. Mindemellett le kell szögeznem, ez alól a feladat alól sosem akartam kibújni, és Polgármester Úrral mint legérintettebb személlyel számos telefonos és személyes egyeztetésen vagyunk túl. Úgy gondolom mindig igyekeztem rendelkezésére állni, tájékoztatni és az alábbi információk minimum 95% át volt is lehetőségem átadni részére.

Én alapvetőnek gondolom, hogy ha valaki a Facebookon információkat jelentet meg az azzal vállalja írásait, a nevét adja hozzá. Ennek ellenére, mivel senkit sem szeretnék a legkevésbé sem kellemetlen helyzetbe hozni mint közszereplőn, Településünk vezető Polgármester Úron kívül a hozzászólók neveit itt kisatírozzuk. Viszont itt is – úgy gondolom képviselőink nevében is – kérem őket, hogy téves, rossz hírnév keltésre is alkalmas “információk” továbbadása helyett inkább tájékozódjanak, ha kétségük van engem keressenek. Úgy gondolom eddig minden megkeresőnek készségesen, szívesen válaszoltam legjobb tudásom szerint.

Lássuk a kérdéseket, hasznos olvasgatást kívánok Önöknek:

1. kérdés: Minek újította fel községünk az előző öltözőt több millió forintért néhány éve, ha újat akarunk építeni? Hol a hosszú távú logika?

Kedves Polgármester Úr!

A régi sportöltöző belső berendezése, a nyílászárók cseréje és előtető készítése történt meg 2013-ban. Ennek a legfőbb oka az volt, hogy 70-es évekbeli padokkal, asztalokkal volt berendezve. 7 évvel ezelőtt szó sem volt új öltöző építésről.

Illetve történt felújítás de inkább karbantartásnak nevezném. A lapostető szigetelése és az utca felőli homlokzat festésére került sor 2019-ben. Ennek a legfőbb indoka az volt, hogy a régi tető beázott és belül a falak és a mennyezet omladozott. Többször szóba került utána a májusi esőzéseknél ha ezt a munka műveletet nem hajtjuk végre az épület összedőlt volna.

Tehát ha az új öltöző lehetőségéről ekkor tudunk, akkor is muszáj lett volna felújítani, hiszen 3 évet kellett volna áthidalni, ami alatt a 11 csapatunk és ellenfeleik nem öltözhettek volna a szomszédos vendéglátóipari egységben. Ha nem így lett volna a felújítást akkor is indokoltnak tartom, mert az a vélemény az ingatlanokat megbecsülni kell nem pedig meghagyni az enyészetnek.

Egyébként a jelenlegi öltöző 2*16m2-es, így nem lesz nehéz erre a kis területre jó szerepet találni főleg, ha az álmaink teljesülésével a lakossági sport is megjelenhet a sporttelepen. Az egyik helyiségből lehetne például egy teakonyha ahol nem csak a hidegebb időben edzés után lehetne főzni egy meleg italt, de a táboroztatásokhoz, egyéb rendezvényekhez (majális, sportnap, angol tábor stb..) passzoló kültéri főzéshez is jó előkészítő-tároló helyiség lenne. A tervezett sportépületben nem csak ilyen konyha nem fért el, de a szállásadási kapacitása is korlátozott, a táborok megtartásához elengedhetetlen további ágyak elhelyezéséhez megfelelő lenne a régi öltöző másik helyisége. 

Egyébként 10%-ot a biztosítótól az önkormányzat visszakapott, a felújítás összértéke megközelítőleg 2,5 millió forint volt.

2. kérdés: Drága, 180 millió forint közpénz minimum.

Ez 90%-ban nem Heréd község pénzéből épülne ellenben Heréd község vagyonát gyarapítaná jelentősen. Az épület Magyar Labdarúgó Szövetség sport fejlesztési programjából valósulna meg. Ha nem községünk építi meg ezt az ingatlant akkor más sportegyesület kaphatja meg, sokan örülnének a lehetőségnek.

Az épület egyébként egyelőre 140 millió forintba kerül, nem 180 millió forintba (a berendezés közel sem ekkora különbözet).

3. kérdés: Üres épületet kapunk. Lehet pályázni a berendezésére, de 30% önerő szükséges hozzá. Egy jacuzzi 1,5-2 milliónál kezdődik. Önerő 450.000 Ft minimum. És akkor lesz 1 db jacuzzija a falunak a kukoricatörés melletti épületben.

Valóban nem láttunk még úgy ingatlant megépülni, hogy először a belső berendezéseket lerakják és körbe falazzák, de félre a tréfával a belső berendezés 70% támogatás és 30% önerő ellenében szerezhető be. Utóbbi arra vonatkozik ami mozgatható, illetve a szaunára is a kádra, a zuhanyzók nyílászárók világítás stb. mind a 100%-ig támogatott épülettel együtt értendőek. (a kérdés azóta megoldódott, mivel a pályázati lehetőségek kedvezőbbé válása által megspórolt összeg egy részéből a testület vállalta a berendezés önerejét. Ez a vállalás 10 millió forintos önerő keretre (33.3 millió forintos beszerzés) vonatkozik, melytől szinte biztos, hogy kisebb összeg kerül elköltésre. A maradék összeget klubunk az önkormányzatnak köteles visszautalni.)

Mint már többször elmondtam Polgármester Úrnak, csak a jakuzzi megírás csak a tervrajzon szerepel, valójában ez egy 3×3-as fürdőkád, így az összege sem annyi, mint amennyivel Ön számol. Maga az ötlet, hogy zuhanyzó mellett ilyen fürdési lehetőséget is biztosítsunk a következő miatt merült fel: 

Eddig is több nyári tábort rendeztünk a meglévő korlátozott lehetőségeink szerint. A gyerekeknek kívül állítottunk fel gumimedencéket átmeneti megoldásként, és kivétel nélkül nagyon-nagyon szerettek bennük pancsolni. Hogy egy ilyen épületben még több nyári gyerek sporttábort tudjunk rendezni, a gyerekek tartalmasabban és több élménnyel gazdagodva tölthessék az itt eltöltött idejüket, ezért is gondoltunk erre. Egyébként minden önkormányzat törvényben leírt kötelezettsége a helyi gyerekek nyári elhelyezésének garantálása. A sportot az egyik legszórakoztatóbb, mégis legjobban nevelő és egészséges kikapcsolódásnak tartom a gyermekek számára. Természetesen ilyen tervezett infrastruktúrával nem csak sporttáboroknak tudunk teret adni, de szerintem minden gyerektábornál jó a helyben meglévő sportlehetőség is.

4. Fenntartása bizonytalan. Ha elromlik egy alkatrész a szaunában, akkor pályázunk rá és várunk hónapokat még megjavítják? Van ,,szaunajavítási” pályázat? 🙂 (költői kérdés volt…)

A sportfejlesztési program lehetőséget nyújt arra is, hogy új épület esetén a közüzemi és fenntartási költségeknek 30%-át kelljen a klubnak biztosítani, 70%-ra pedig van pályázati forrás. Ezekkel a fenntartási TAO lehetőségekkel új épület esetén alanyi jogon élhetünk. Nem egy önkormányzati pályázathoz hasonlít, ahol ki kell derülnie nyerünk-e egyáltalán.

Szauna javítási pályázatról nem tudunk. De valljuk be őszintén ha egy új dologhoz 70% vagy 100%-os kedvezménnyel hozzájut az ember az a első gondolata: mi lesz ha elromlik? Ráadásul egy garanciális kivitelezésről beszélünk, mint minden esetben.

5. Ki fedezi az ott dolgozók bérét? Vagy a konditerembe felügyelet nélkül beengedjük a fiatalokat, súlyokat emelgetni? Recepciós, takarító, személyi edző, karbantartó minimum kell. Az ő bérüket kitermeli az épület?

A klubnál lehetőség van közmunka programra, illetve GINOP munka programra vagy megbízási szerződéssel is lehet munkát vállalni. Támogatási arány 10-15% önerő, 85-90% sportfejlesztési program.

Így az önkormányzat a helyi sportélet kiszolgálására, bizonyos értelemben lakossági megteremtésére 10-15%-os önerővel foglalkoztathat egy teljeskörűen erre a célra alkalmazott személyt. Mindezt a klubbal folytatott, reményeim szerint előremutató együttműködésének köszönhetően.

Külön recepciós, személyi edző, takarítószemélyzet felvételében soha senki nem is gondolkodott.

6. kérdés: Mekkora a rezsije az épületnek? Gondolom télen fűteni, nyáron hűteni kell.

Valószínűsíthetőleg, mivel új épület fenntartását támogatja az MLSZ ezért nekünk nem lesz több, mint a jelenlegi. A jelenlegi épület éves rezsije egyébként közel 1 millió forint (szigeteletlen épület gázfűtése, víz fürdéshez, internetszolgáltatás) melyet a szokásos, Ön által is megszavazott évi 1,5 millió forintos önkormányzati támogatásból fizetünk ki. 

Tehát mivel az új épület rezsije 70%-ban az MLSZ által kerül kifizetésre (akkor is, ha lakossági sportéletre is fel van használva), ahhoz hogy az eddigiekhez képest többet kelljen rezsire költenünk a közüzemi költségek több, mint 3,3 millió forintra kellene éves szinten rúgjanak. Egyébként nem valószínű, hogy ez megtörténne (főleg egy szigetelt épületnél), így inkább megtakarításról beszélhetünk ilyen téren. Egyébként a sporthoz, öltözéshez nagyon nem egészséges sem a túlfűtött, sem a túlklimatizált épület. 

7. kérdés: Október 13-án a településünk lakói támogatták ezen célkitűzést? Megelőzte a projektet igényfelmérés?

Én nem szeretnék politikai kérdésekben állást foglalni, mivel én a helyi sportéletért felelek. Annyit azért elmondhatok, hogy az eredeti támogató döntést mind a 7 választott képviselő szavazta, arról az önkormányzatra (és nem a Polgármester személyére) onnantól érvényes határozat, adott helyzet született. A kampány alatt nem vettem észre, hogy erről különösebb szó esett volna, a jelenlegi testület 7 tagjából 4 tagjának prospektusában szerepelt ez folytatandó célként, 6 újraválasztott testületi tag pedig még az eredeti, 38 milliós döntést is támogatta. A választás utánig én ezzel a lehetőséggel kapcsolatban ellentétes hangokat egyáltalán nem is hallottam, az Ön kampányában sem.

Kedves Hozzászóló! Ha megengedi, felvetéseire pontokba szedve reagálnék:

Tervezett kisbusz fenntartása ,,megalapozatlan, felületes”: A jármű üzemeltetési költségeinek felületes tervezéséről szó sincs. Bárki aki engem erről valaha megkérdezett vagy ismeri a TAO rendszert tudhatja, hogy ebben a teljes költség 10%-os fenntartási és üzemeltetési térítésével lehet élni.

Tehetségfellelés a grundokon: a klub edzői az iskolákkal óvodákkal hetente tartják a kapcsolatot, Labdás edzéseket tartanak számukra. A mai gyerekeknek sokoldalú választási lehetősége van, és több esetben hajlanak a kényelmesebb szórakozási lehetőségek felé. A grund rendszer a szervezett labdarúgás segítésére már nem működik, viszont érzékelhető, hogy ha a mai gyerekek szervezett kereteken belül tudnak sportolni arra nagyobb az igény és lehet, hogy nincs kedvük eljönni edzésre, de kötelezőnek érzik és végül nem bánják meg. A Pál utca fiúkat mi gyermekként csillogó szemmel olvastuk, de sajnos már nem a mai kor regénye.

,,csak sejtjük” a finanszírozás kérdéseit de már futó- és teniszpályáról álmodunk: Mi hiszünk abban és szeretnénk, hogy a sporttelep pár éven belül a lakosságnak is kedvező sportolási lehetőségeket nyújtson. A futópálya ennek a legfontosabb feltétele, de a tenisz csak egy kiragadott dolog, ami még abszolút jövőbeli igények kérdése. Az öltöző várhatóan 2-3 éven belül felépül, próbálunk előrelátóak lenni, szeretnénk ha nem kéne még egyszer ennyit várni arra, hogy a lakosság is jól ki tudja használni. Ha valaki csak sejti a finanszírozás kérdéseit abból még nem következik, hogy ez ránk, beruházóra is igaz. Ilyen hangnem, és vád megengedése megfogalmazása előtt és helyett inkább javaslom, ha kérdése van keressen bizalommal telefonon, tájékozódjon, kérdezzen! Állok rendelkezésére.

Az önkormányzat szervezze, ellenőrizze a beruházást: A szervezésbe az Önkormányzat bekapcsolódhat, az átláthatóságot és kapcsolattartást mi is támogatjuk. De a beruházást a Labdarúgó Klub nyerte és TAO támogatásként csak Ő nyerhette meg, és neki a hivatalos feladata ezt lebonyolítani. Eddig is jó kapcsolatunk volt az önkormányzattal, mi továbbra is ezt az utat szeretnénk követni.

,,nem jön ki annyiból mint amennyit először gondoltak”: Mint a kérdésben is felmerül, a projekt 100%-os támogatottságú, a teljes támogatottság pedig nevéből adódóan követi a beruházás esetleges drágulását is.

Az eltelt lezárt 3 év pályázatainak problémája: Sportklubunk nem dúskál az Önkormányzati pénzekben. A másfél millió forintos éves támogatás elsőre bőkezűnek tűnhet, azonban ez a lakosonkénti havi 70 forint még egyel alacsonyabb osztályban is példátlanul kevés. Nem árulok el így meglepetést azt mondva, ez az összeg mind arra megy el amit TAO-ból nem fedezhetünk, mint például a régi épület közműdíjai és még rengeteg kisebb-nagyobb egyéb tétel. 10 milliós pályázati önerőt ebből finanszírozni lehetetlen.

Felelőtlen gazdálkodást e miatt ránk fogni azonban inkább hitelrontás, és a jó hírnév megsértése, mert ez komoly fogalom. Mi hitelt ezekre fel nem vettünk, az eszközök és beruházások el nem tűntek és a pályán megtalálhatóak. Az pedig furcsa lenne, ha valakit megbüntetnének azért mert nincs x mennyiségű forintja. 

Klubunknál minden szabályszerűen történt, amit más sem bizonyít jobban, mint a TAO-ellenőrzéseken történt megfelelés, és hogy az Önkormányzat részéről mind Jegyző Asszony, mind az általuk külön megbízott belső ellenőr mindent rendben talált, a szerződést beterjeszthetőnek minősítették. Hogy Ön vagy Polgármester Úr mondvacsinált indokként jobb híján ezt hozza fel, annak kapcsán ismételten szeretném figyelmeztetni, hogy a rossz hírnév keltése tudtommal bűncselekménynek minősül. 

Ugyanúgy az is bűncselekmény, ha valakinek gazdasági szabálytalanságról, ne adj Isten korrupcióról van tudomása, majd azt elhallgatja. Tehát ha valós hitelt vélnek vádjaik mögött tegyenek feljelentést, természetesen átlátható szervezetként állunk elébe minden vizsgálatnak. Amennyiben tényeket nem tudnak felmutatni pedig azt javasolnám ne dobálózzanak üres szavakkal, azt pedig kérném, ne rontsák politikai okokból egyesületünkkel együtt falunk jó hírnevét!

Amennyiben valóban őszintén zavarják még le nem zárt pályázataink, arra kérem javasolja Polgármester Úrnak a fejajánlott, falunknak 24,5 millió forinttal kevesebbe kerülő szerződésváltozat elfogadását, így egyetlen aláírással ez a probléma is megoldódik.

Van, aki megoldást, van aki kifogást keres. Falunk a TAO-támogatások adta lehetőségeket szabályszerűen kihasználva ezekkel a pályázatokkal is fejlődhetett, gyarapodhatott. Mi ezért dolgozunk, és nekünk inkább ez számít!

A koronavírus miatt egyértelmű, hogy nem kell most új öltöző: Előzőekben leírt gondolatai alapján nem meglepő, hogy Ön ezt erre hivatkozva is rögtön leállítaná. Két szempontból válaszolnék:

Gazdasági oldal: Egy ilyen vírus biztosan okoz valamilyen mélységű gazdasági válságot. Éppen e miatt kell megragadni azokat a fejlesztési lehetőségeket, amik magasan támogatott pályázatokból születnek. 13,5 millió forintból lehet egy 140 milliós épületünk és 11 milliós kisbuszunk, hasonlóan kedvező üzemeltetési feltételekkel. Ennél jobb konstrukció a hagyományos fejlesztési pályázatokban sincs, ha a vírusra hivatkozva ilyet mondunk elfogadhatónak tartjuk, hogy a falunk innentől kezdve ne is fejlődjön.

Egészségügyi oldal: Vírusokkal és baktériumokkal minden nap mindenki érintkezik, magunkban hordozzuk őket, sokuk nélkül az ember nem is tudna élni. Tünetek akkor alakulnak ki, ha a betegség egy nála sokkal gyengébb immunrendszerrel találkozik. Ezért voltak pusztító világjárványok háborúk után, és ezért különösen ártalmas a koronavírus is gyengébb immunrendszerű, más betegség vagy idős kor által meggyengült emberekre.

Szerintem nem csak ezt a járványt kell komolyan venni, hanem azzal is számolni, hogy hasonló egyre inkább előfordulhat. Ritkán hangzik el, de ez nem Schobert Norbert idézet, hanem alapvető orvosi tény: A járványok ellen a lakosság egészséges életmódja az egyik legfőbb védekezési mód, aminek a megfelelő táplálkozás mellett legfontosabb eleme ha a lakosság mozog, sportol. Úgy gondolom ha egy Önkormányzat felelősséggel jár el, ezen a téren egyik legfontosabb hosszú távú feladata, hogy lakosai számára jó sportolási lehetőségeket teremtsen.

Kedves Hozzászóló!

Hány herédi játszik a felnőtt csapatban? 5 herédi lakos, kifejezetten büszkék vagyunk, hogy ők 8-9 éves korunktól a foci alapjait itt sajátították el. Ezekben az utánpótlás csapatokban több herédi is kezdett, de sajnos ki munka, ki magánügyek, ki elhivatottságbeli hiányosságok miatt nem lett később tagja a felnőtt csapatnak. A többi játékos hatvani és nagyrészt hasonlóan környékbeli. Az utánpótlás csapatokban jobb arányt tudunk felmutatni, a részleteket lentebb fejtem ki.

Utánpótlás csapat ,,ami csak úgy van”: Csak papíron létező csapataink nincsenek. U7, U9, U11, U13, U15, U17, U19, ezen korosztályos csapatokkal rendelkezünk. A kérdést valószínűleg úgy érthetted, ezek mennyiben szolgálják a herédi gyerekek sportlehetőségeit. Kérdésed valóban jogos. Ha ennyi csapatot beszorzunk 11 fővel (ami hivatalosan is szükséges a kapható és nélkülözhetetlen támogatásokhoz) látható, hogy ennyi gyerek a faluból valószínűleg nem focizik, tehát a máshol lakó gyerekek nélkül ezek a csapatok nem is létezhetnének. Az pedig a gyerekek fejlődése szempontjából lenne hátrányos, ha fele ennyi csapattal, akár 2 évvel korát meghaladó vagy fiatalabb korosztályban kellene játszania. Ezért a herédi gyerekek és a klub gazdasági érdeke is az, hogy ezeket a csapatokat a szükséges mértékben, nem herédi gyerekekkel töltsük fel, hiszen másként nem tudnánk ezeket elindítani. Azt azonban ki merem jelenteni, hogy herédi, a herédi iskolában tanuló, a környékbeli és hatvanban focizó gyereket próbálunk ezekbe korosztályokban szerepeltetni, illetve hogy herédi gyermeknek még sosem mondtunk nemet!

Minek nekünk megye I. osztály, miért nem inkább megye II.? A különböző osztályokban különböző támogatási formákat és mértéket tud biztosítani a Labdarúgó Szövetség. Ezzel függ össze, hogy egy labdarúgó klub milyen komoly sportpályát és labdarúgó sportéletet tud fenntartani és fejleszteni.

Ennél fentebbi lehetőség Nemzeti Bajnokság 3. osztálya, mely már egy félprofesszionális szint (pl. Eger, Gyöngyös, Hatvan), és ezzel már teljesen elszakadnánk a herédi és esetleg környékbeli lakosság sportoltatásának céljától, és az egész klub sokkal anyagiasabb jelleget kellene öltsön.

Az ennél lentebbi lehetőség a megye 2-es osztály, melyben a HLC 2013-ig jellemzően szerepelt. Az itt kapható, jelenleginél jóval szerényebb utánpótlás nevelési lehetőségek ösztönöztek minket arra, hogy a megye I. osztályt célozzuk meg. Sajnos sok tehetséges helyi fiatalból nem tudtuk kihozni a maximumot, mert nem tudtunk nekik olyan edzési feltételeket, olyan edző szakembereket biztosítani, ami nélkülözhetetlen lett volna a tehetség fejlesztéséhez. A megye I-es osztály alatt a labdarúgók eszközbeli támogatása (például sporteszközök), és a pálya infrastruktúrája köszönőviszonyban sem állt, a jelenleg elért színvonallal. A sötétebb hónapokban munkaidő után pályavilágítás nélkül nem lehetett a gyerekeknek edzést tartani, és például a sportöltöző beruházás megnyerése is elképzelhetetlen lett volna.

Elmondhatjuk azt, hogy akik bármilyen szinten itt futballoztak, szinte mindenki valamilyen szinten magáénak érezte Herédet és a Labdarúgó Clubot. Több, nem itteni lakos játékosunknak vannak például herédi családi kötődései, és büszkén hirdetik, hogy herédi futballisták.

Ennek ellenére természetesen nekünk is az a célunk, hogy a felnőtt csapatban minél több herédi lakos játsszon. Azt viszont tudomásul kell venni, hogy a fentebb leírtak miatt a csapatunk színvonalát meg kell tartani, és ennek a feltétele nem lakcímkártya, hanem elhivatottság, tehetség, és akarat. Régen számtalan példa volt arra, hogy míg hazai pályán ideális sportidőben tolongtunk az öltözőben (18-20 fő), ellenben egy távolabbi idegenbeni esős mérkőzésre egyenként kellett szinte összekönyörögni a 11 főt. Jelenleg ez már elképzelhetetlen. Aa egy gyermek nem jelenik meg az adott heti edzésen, a hétvégén tudja, hogy ő csak a kispadról figyeli a mérkőzést. Ez egy olyan példa, amiből talán a nevelés szó lényege is előtűnik.

Utánpótlás-csapatokban hány herédi gyerek van? Az utánpótlás csapatoknak már 50-60%-a herédi. Úgy gondolom a lányokkal együtt 8 csapat létszámával számolva ez egy olyan szám amire lehet építeni.

Kedves Hozzászóló! A használati rend weboldalunkon (www.heredisport.hu) megtalálható annak indokolásával együtt. Annyit itt is le kell írjak, hogy az edzéseken kívüli időben a foci edzőpálya a lakosok részére a hét minden napján, 0-24 óráig használható. Szívből reméljük, hogy a jövőben a fejlesztések adta lehetőségekkel élve feledtetni tudjuk Önnel ezt a rossz emléket, és sokkal jobb sportolási feltételeket tudunk biztosítani falunk gyermekei, és felnőttjei számára egyaránt.  

Kedves Hozzászóló! Minden ami pénzbe kerül, felfogható akár egy vállalkozásként is. Ennek a vállalkozásnak itt helyben a mi kis falunkban a célja elsősorban nem gazdasági, hanem az emberek egészsége, hasznos időtöltése, a közösséghez való tartozás megerősítése, az ifjak munkára és fegyelemre nevelése a sport által. Van némi gazdasági célja is valóban ennek a ”vállalkozásnak” is. A labdarúgó sport kedvező TAO támogatási rendszerének köszönhetően van egy kulturált, szép, fejlett sporttelepünk, amire úgy hisszük, hogy az értékes sportöltözővel együtt a lakossági sportot is fel lehetne építeni. Egyébként a sikeres labdarúgó tehetségnevelés folytán klubunk (és így a sporttelep) különböző anyagi bónuszokat is elnyer, tehát egy kis túlzással közhasznú futball-akadémiaként is működik.

Kedves Hozzászóló! Az Öröme talán kissé elhamarkodott, és alapvető információk hiányából fakad. Tájékoztatom ugyanis, hogy a három képviselő bár valóban 12 millió forint támogatást szavazott meg a klubnak, de ezzel kiváltották volna az eredeti 38 milliós, tisztán MLSZ-nek fizetett összegként jelentkező támogatást. Így aki ezt nem szavazta meg, az a 38 milliós kiadáshoz való visszatérés mellett döntött. Remélem megérti a támogató képviselők szándékait. A 90 éves, rengeteg munkát és történelmet magában foglaló Herédi Labdarúgósportra tett észrevételét inkább nem szeretném kommentálni.

Végezetül, köszönetet szeretnék mondani azoknak a hozzászólóknak akik ezekben a kommentekben magukra ismertek. A hozzászólásaik segítségével rengeteg olyan kérdés került napvilágra amik nekem, mint itt dolgozónak fel sem merülnek, de a lakosság számára még tisztázatlanok, félreértettek. Ezekre válaszolva úgy gondolom nagyon tartalmas anyagot tudtunk most a lakosok rendelkezésére bocsájtani, remélem Önök is így gondolják, és minél többjükhöz el is jut.

Sokkal jobb érzés viszont úgy beszélgetni, olyan véleményekre reagálni amik valós tényeken és nem kitalációkon, pletykákon alapulnak. Nem tudhat mindenki mindent a klubról, modern weboldalunk is csak nemrég jött létre, a rengeteg feladat mellett mi is elhanyagoltuk a lakosság tájékoztatását. Ez hiba volt. De ha valaki nem rendelkezik az információkkal és érdeklődik, azt én örömmel veszem és bármikor megtalál, mindig megadom ilyenkor a tudásom szerinti legalaposabb tájékoztatást!

Nincs gond azzal sem, ha valaki mellőzi a helyi sportklub életét, kérdéseit. Feléjük azonban az lenne a tiszteletteljes kérésem, ne tévinformációkkal, támadólag, nagy nyilvánosság előtt a facebookon kezdjék el rombolni azt a munkát és rólunk kialakult véleményt, melyért mi nem csak egy-egy komment erejéig dolgozunk! Ha ezt betartanánk, a fenti hozzászólások egyike sem jelent volna így meg és vezetett volna félre akár több száz helyi lakost!

Én, mint a labdarúgó klub elnöke eddig is kimaradtam és ez után sem szeretnék belefolyni a helyi politikai életbe. Egy dolgot igyekszek szem előtt tartani, a klub és a helyi sportélet érdekeit.

Sportolj, ne háborúzz, a jó gólpasszt pedig nem kritizálni, hanem berúgni kell! Hajrá Heréd!

  •  
  •  
Posted in Lakossági sporttelep

hasonló bejegyzések

Skip to content